Tramontina Dynamic húskés (15 cm)
A húsvágás kihívás lehet, de a 15 cm pengehosszúságú Tramontina Dynamic húskésnek nem jelenthet akadályt! Sok mindent kell átvágni, ami még nehezebbé teheti a vágást, hiszen a kötőszövetek, a csontok, az ízületek és a zsírok többet igényelnek egy éles pengénél. Kétségtelen, hogy egy éles kés megkönnyíti a vágást, de ha a vágóeszköz típusa is megfelelő, a húsvágás könnyedén megy majd.
Mindig válasszon megfelelő kést!
Hogy mi tesz egy kést tökéletessé a húsok, zöldségek, sajtok vagy a kenyerek és péksütemények vágására, szeletelésére?
Nem létezik olyan kés, amely minden vágási, aprítási igényt kielégít, azonban vannak olyan általános kések, például a konyhákban leggyakoribb séf kések, amelyek sok mindenhez használhatók. A különböző kések a penge hosszában, szélességében, alakjában, élének kiképzésében különböznek egymástól, és ezáltal látnak el más-más feladatot.
Melyek a leggyakoribb késtípusok?
A konyhában töltött idő jelentősen csökkenthető, ha az ételek készítése, de legfőképp előkészítése gyors és hatékony. Ehhez megfelelő eszközökre, így különféle késekre van szükség.
A szakácskés a legfontosabb mind közül, hiszen ez méreténél, alakjánál és élénél fogva alkalmas húsok, halak, zöldségek és fűszernövények aprítására, de egy kisebb, általános típusú késre is szükség van.
A fogazott kenyérvágó kések is jól jönnek, főként a friss kenyér szeleteléshez, ahogyan a zöldségaprító, hámozókések is praktikus kellékei a háztartásnak.
Tramontina Dynamic húskés (15 cm)
Húsvágásra sem csak egyetlen kés létezik, de ha a kezdő darabot keresi, a Tramontina Dynamic húskés tökéletes választásnak bizonyul, minden igényt kielégít.
Persze a csontok vágására nem alkalmas, de a zsír levágásához, az inaktól való megtisztításhoz és egyéb aprólékos munkák elvégzéséhez megfelelő.
|